FAQ

Bestellingen, betaling en verzending

Op welke manieren kan ik mijn bestelling betalen?

U kunt uw bestelling veilig betalen met Ideal en creditcard. Indien u via de e-mail een bestelling bij ons plaatst, sturen wij u een betaalverzoek.

Ik heb een bestelling geplaatst, maar ik krijg geen bevestigings e-mail?

Het komt soms voor dat de bevestigings e-mail in de "spam" terecht komt. Is dat niet het geval, neemt u dan even contact met ons op. info@buitenplanten.nl.

Geldt er een minimum bestelbedrag?

Wij hebben een minimum orderbedrag van €50,00. Wilt u planten af komen halen en voor een kleiner bedrag bestellen? Dan kunt u ons altijd een e-mail sturen met uw vraag.

Hoe wordt mijn bestelling verstuurd?

Wij hebben 2 mogelijkheden van bezorgen. Met onze bezorgdienst en per post. Wilt u zien hoe onze planten per post worden verstuurd? Kijk dan hier (video inpakken en bezorgen)

Wanneer worden mijn planten bezorgd?

Wij streven ernaar om uw planten binnen 4 tot 8 dagen bij u in huis te hebben. Heel soms lukt dat niet omdat een bepaald soort plant lastig verkrijgbaar is. Ook in de vakantieperiodes kan de levering iets langer zijn dan dat u van ons gewend bent.

Hoe weet ik wanneer ik mijn bestelling op kan halen?

Wij infomeren u per e-mail of telefonisch wanneer uw bestelling klaar staat. In overleg maken we een afspraak voor het afhalen. Wij zetten dan de planten in dozen klaar. En uiteraard helpen wij even met inladen.

Wat als ik niet thuis ben tijdens de bezorging?

Wanneer u niet aanwezig bent op het moment van bezorgen, wilt u ons dit laten weten? Wij kunnen in overleg de bestelling ook bij u in de tuin neerzetten.

Krijg ik bericht over het moment van afleveren?

Wij informeren u per email over het moment van afleveren. Heeft u een bepaalde voorkeur over de aflevering? Neem dan even contact met ons op via info@buitenplanten.nl of bel 085-0061123. Het komt wel eens voor dat onze e-mail in de "spam" mailbox terecht komt.

Waar bezorgen jullie allemaal?

Wij bezorgen in principe alleen in Nederland m.u.v. De waddeneilanden en zeeuws vlaanderen. Voor andere adressen kunt u contact met ons opnemen via info@buitenplanten.nl of bel 085-0061123.

Ik heb planten besteld, maar nu krijg ik bericht dat een bepaalde plant er niet is.

Wij proberen ons assortiment zo goed mogelijk up-to-date te houden. Helaas komt het voor dat een bepaalde plant of boom niet meer voorradig is. Wij informeren u hierover met de vraag of u het product wil annuleren of dat u nog even wilt wachten totdat het product weer voorradig is. Indien u kiest voor annuleren, zorgen wij ervoor dat het bedrag wordt gecrediteerd.

Kunnen wij bij jullie langskomen om een bepaalde plant of boom te bekijken?

Nee, wij hebben helaas geen voorraad. Al onze planten zijn vers en komen van de kweker. Soms kunnen wij u nog wel wat meer foto's sturen van een bepaald product. Of wellicht kunnen wij u meer informatie geven over een bepaald product waardoor wij u ook kunnen helpen bij het maken van uw keuze.

Ik heb een ander soort ontvangen dan dat ik heb besteld in het borderpakket. Hoe kan dat?

Het kan voorkomen dat een bepaalde plant uit het borderpakket niet voorradig is. Wij kiezen dan een goed alternatief voor deze plant en informeren u hierover bij afleveren.Retouren en klantenservice

Kan ik mijn bestelling retourneren?

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Wenst u gebruik te maken van de herroepingsrecht, retourneert u de producten zoals u ze heeft ontvangen indien mogelijk in de oorspronkelijke verpakking. Wanneer u de planten al heeft geplant, is het niet mogelijk deze te retourneren en u te beroepen op uw herroepingsrecht. De kosten voor het retourneren worden niet vergoed. Zodra wij de retourzending in goede orde hebben ontvangen, betalen wij u het aankoopbedrag binnen 14 dagen terug. U kunt gebruik maken van modelformulier welke u terugvindt bij de algemene voorwaarden.

Download Algemene voorwaarden

Hoe kan ik in contact komen met jullie?

U kunt ons telefonisch bereiekn via 085-0061123 of via e-mail info@buitenplanten.nl. Via onderstaande link kunt u ook ons contactformulier invullen en uw vraag stellen. Wij zullen uw vraag binnen 24 uur beantwoorden.

Neem contact opBomen

Wat is de beste tijd om een boom te planten?

Bomen die gekweekt zijn in een pot kunnen het hele jaar door worden aangeplant. Bomen vanuit de volle grond kunnen in de periode van november tot april worden geplant, de bomen zijn dan in rust en dat is het juiste moment om ze te verplaatsen.

Wat betekent laagstam, halfstam en hoogstam?

Laagstam, halfstam en hoogstam is een naam die aangeeft op welke hoogte de takken beginnen. Laagstam vertakt rond de 60cm. Halfstam vertakt rond de 120cm. Hoogstam vertakt rond de 180cm.

Hoe hoog kan een boom worden?

De hoogte van een boom is aangegeven bij de informatie van de specifieke boom.

Wat betekent de stamomtrek van een boom in cm?

De stamomtrek is de omtrek van de boomstam op 1 meter hoogte. Hoe dikker de stam, hoe ouder de boom is.

Hoeveel uur zon betekent zon, halfschaduw of schaduw?

Schijnt de zon minder dan 3 uur in de zomer? Dan is er sprake van schaduw. Tussen de 3-5 uur betekent halfschaduw. Meer dan 5 uur zon in de zomer is een zonnige standplaats.

Hoeveel water hebben jonge bomen nodig?

Het is belangrijk dat jonge bomen en bomen die net zijn aangeplant voldoende water krijgen. Geef daarom de eerste periode na aanplant ruim water. Zelfs bij regenachtig weer kan het het nog steeds noodzakelijk zijn om extra water te geven. Vaak blijft namelijk alleen de bovenste laag van de grond voldoende vochtig.

Hoe kan ik zien of mijn boom genoeg water krijgt?

Vaak laten bomen hun blad vallen, of gaan ze slap hangen, als ze te weinig water krijgen. Een boom kan echter ook blad laten vallen, als deze te nat staat. Is de boom geplaatst in een pot, dan is het makkelijk om erachter te komen of deze te veel of te weinig water krijgt: staat er een laagje water in de pot, of is de potgrond erg verdroogd? In de volle grond is het handig om een kuiltje te graven naast de plant of boom, om te kijken of alleen de bovenste laag van de grond nat is, of dat ook de laag daaronder voldoende vochtig is.

Zitten er kaartjes of plantenlabels bij de boom?

U krijgt bij uw bestelling een plantensteker of -etiket met de volledige Latijnse naam van de plant. Bestelt u meerdere planten van één soort, dan krijgt u hierbij één label. Met de naam van de boom vindt u op onze site meer informatie over de standplaats, hoogte en bloeitijd.

Moet ik bomen direct na aankoop al snoeien?

Bij de kweker wordt uw boom tot het laatste moment verzorgd. Na aanplant zal de boom eerst energie steken in wortelen en daarna in groei en bloei. De meeste bomen hoeft u in het eerste jaar niet te snoeien. Gaat het om haagplanten dan kunt u deze meteen na het aanplanten snoeien en/of dit tussen april en september (nogmaals) doen.

Wat is het verschil tussen een boom in pot, met kluit of alleen wortel?

Een boom of struik kan in een pot, met een kluit of met alleen wortels (wortelgoed) worden geleverd, dit is afhankelijk van de tijd van het jaar. Een boom of struik in een pot is in principe het hele jaar verkrijgbaar en in de periode van november tot april zijn er ook bomen en struiken verkrijgbaar met een kluit of alleen de wortel. Een boom of struik in een pot wordt met enige regelmaat overgepot in een grotere pot. Dit is arbeid intensief waardoor de aanschaf duurder is. Het voordeel is dat de boom of struik het hele jaar verkrijgbaar is. De boom of struik hoeft na aanschaf niet direct te worden geplant, als de boom of struik maar regelmatig water krijgt. Een boom of struik met kluit heeft in de grond gestaan en is uitgestoken met aarde eromheen. De kluit met aarde wordt ingepakt met bijvoorbeeld jute zodat alles bij elkaar blijft. Deze bomen en struiken met kluit zijn niet in de zomermaanden verkrijgbaar. In aanschaf zijn deze wat voordeliger dan de bomen en struiken in pot. Na de aanschaf kunt u de boom of struik nog maximaal 2 tot 3 dagen laten staan voordat u gaat aanplanten. Let hierbij wel op dat de kluit niet uitdroogt door wind of direct zonlicht. Het best kunt u de kluit afdekken met plastic en op een beschutte plaats neerzetten. Tijdens en na het aanplanten goed water geven. Een boom of struik als wortelgoed komt uit de grond heeft geen aarde om de wortels en is hierdoor wat kwetsbaarder maar ook weer voordeliger omdat ze niet overgepot hoeven te worden. Na de aanschaf kunt u de boom of struik nog maximaal 1 dag laten staan voordat u gaat aanplanten. Let hierbij wel op dat de wortels niet uitdrogen door wind of direct zonlicht. Het best kunt u de kluit afdekken met plastic en op een beschutte plaats neerzetten. Tijdens en na het aanplanten goed water geven.Tuinplanten

Wat is de potmaat P9?

P9 is een vierkante pot van 9x9x9cm, met een inhoud van 0,5 liter. In een p9 pot worden alle vaste planten gekweekt.

Hoeveel planten heb ik per (vierkante) meter nodig?

Bij de vaste planten gaan we uit van een p9 pot. Bij ieder plant staat vermeld hoeveel u er nodig heeft voor 1 m2.

Wat is een vaste plant?

Vaste planten is een groep planten die meer dan eenmaal tijdens zijn levensduur kan bloeien én langer dan twee jaar leeft. U vindt ze op onze site terug onder tuinplanten.

Hoeveel planten heb ik per (vierkante) meter nodig?

Bij de vaste planten gaan we uit van een p9 pot. Bij ieder plant staat vermeld hoeveel u er nodig heeft voor 1 m2.

Hoeveel uur zon betekent zon, halfschaduw of schaduw?

Schijnt de zon minder dan 3 uur in de zomer? Dan is er sprake van schaduw. Tussen de 3-5 uur betekent halfschaduw. Meer dan 5 uur zon in de zomer is een zonnige standplaats.

Hoeveel water hebben jonge planten nodig?

Het is belangrijk dat jonge planten en planten die net zijn aangeplant voldoende water krijgen. Geef daarom de eerste periode na aanplant ruim water. Zelfs bij regenachtig weer kan het het nog steeds noodzakelijk zijn om extra water te geven. Vaak blijft namelijk alleen de bovenste laag van de grond voldoende vochtig.

Hoe kan ik zien of mijn plant genoeg water krijgt?

Vaak laten planten hun blad vallen, of gaan ze slap hangen, als ze te weinig water krijgen. Een plant kan echter ook blad laten vallen, als deze te nat staat. Is de plant geplaatst in een pot, dan is het makkelijk om erachter te komen of deze te veel of te weinig water krijgt: staat er een laagje water in de pot, of is de potgrond erg verdroogd? In de volle grond is het handig om een kuiltje te graven naast de plant of boom, om te kijken of alleen de bovenste laag van de grond nat is, of dat ook de laag daaronder voldoende vochtig is.

Zitten er kaartjes of plantenlabels bij de planten?

U krijgt bij uw bestelling een plantensteker of -etiket met de volledige Latijnse naam van de plant. Bestelt u meerdere planten van één soort, dan krijgt u hierbij één label. Met de naam van de plant vindt u op onze site meer informatie over de standplaats, hoogte en bloeitijd. 

Moet ik planten direct na aankoop al snoeien?

Bij de kweker wordt uw plant tot het laatste moment verzorgd. Na aanplant zal de plant eerst energie steken in wortelen en daarna in groei en bloei. De meeste planten hoeft u in het eerste jaar niet te snoeien. Gaat het om haagplanten dan kunt u deze meteen na het aanplanten snoeien en/of dit tussen april en september (nogmaals) doen.Struiken

Wanneer kan ik struiken in de tuin zetten?

Struiken die gekweekt zijn in een pot kunnen het hele jaar door worden aangeplant. Struiken vanuit de volle grond kunnen in de periode van november tot april worden geplant, de struiken zijn dan in rust en dat is het juiste moment om ze te verplaatsen.

Er staat een maat bij de struiken aangegeven. Wat zegt deze maat?

Een struik wordt op hoogte verkocht. Dit is altijd een bereik, bijvoorbeeld 80-100cm omdat niet iedere plant precies even groot is. Deze maat wordt gemeten vanaf de bovenrand van de pot.

Hoeveel uur zon betekent zon, halfschaduw of schaduw?

Schijnt de zon minder dan 3 uur in de zomer? Dan is er sprake van schaduw. Tussen de 3-5 uur betekent halfschaduw. Meer dan 5 uur zon in de zomer is een zonnige standplaats.

Hoeveel water hebben jonge planten nodig?

Het is belangrijk dat jonge planten en planten die net zijn aangeplant voldoende water krijgen. Geef daarom de eerste periode na aanplant ruim water. Zelfs bij regenachtig weer kan het het nog steeds noodzakelijk zijn om extra water te geven. Vaak blijft namelijk alleen de bovenste laag van de grond voldoende vochtig.

Hoe kan ik zien of mijn plant genoeg water krijgt?

Vaak laten planten hun blad vallen, of gaan ze slap hangen, als ze te weinig water krijgen. Een plant kan echter ook blad laten vallen, als deze te nat staat. Is de plant geplaatst in een pot, dan is het makkelijk om erachter te komen of deze te veel of te weinig water krijgt: staat er een laagje water in de pot, of is de potgrond erg verdroogd? In de volle grond is het handig om een kuiltje te graven naast de plant of boom, om te kijken of alleen de bovenste laag van de grond nat is, of dat ook de laag daaronder voldoende vochtig is.

Zitten er kaartjes of plantenlabels bij de planten?

U krijgt bij uw bestelling een plantensteker of -etiket met de volledige Latijnse naam van de plant. Bestelt u meerdere planten van één soort, dan krijgt u hierbij één label. Met de naam van de plant vindt u op onze site meer informatie over de standplaats, hoogte en bloeitijd. 

Moet ik planten direct na aankoop al snoeien?

Bij de kweker wordt uw plant tot het laatste moment verzorgd. Na aanplant zal de plant eerst energie steken in wortelen en daarna in groei en bloei. De meeste planten hoeft u in het eerste jaar niet te snoeien. Gaat het om haagplanten dan kunt u deze meteen na het aanplanten snoeien en/of dit tussen april en september (nogmaals) doen.

Wat is het verschil tussen een struik in pot, met kluit of alleen wortel?

Een boom of struik kan in een pot, met een kluit of met alleen wortels (wortelgoed) worden geleverd, dit is afhankelijk van de tijd van het jaar. Een boom of struik in een pot is in principe het hele jaar verkrijgbaar en in de periode van november tot april zijn er ook bomen en struiken verkrijgbaar met een kluit of alleen de wortel. Een boom of struik in een pot wordt met enige regelmaat overgepot in een grotere pot. Dit is arbeid intensief waardoor de aanschaf duurder is. Het voordeel is dat de boom of struik het hele jaar verkrijgbaar is. De boom of struik hoeft na aanschaf niet direct te worden geplant, als de boom of struik maar regelmatig water krijgt. Een boom of struik met kluit heeft in de grond gestaan en is uitgestoken met aarde eromheen. De kluit met aarde wordt ingepakt met bijvoorbeeld jute zodat alles bij elkaar blijft. Deze bomen en struiken met kluit zijn niet in de zomermaanden verkrijgbaar. In aanschaf zijn deze wat voordeliger dan de bomen en struiken in pot. Na de aanschaf kunt u de boom of struik nog maximaal 2 tot 3 dagen laten staan voordat u gaat aanplanten. Let hierbij wel op dat de kluit niet uitdroogt door wind of direct zonlicht. Het best kunt u de kluit afdekken met plastic en op een beschutte plaats neerzetten. Tijdens en na het aanplanten goed water geven. Een boom of struik als wortelgoed komt uit de grond heeft geen aarde om de wortels en is hierdoor wat kwetsbaarder maar ook weer voordeliger omdat ze niet overgepot hoeven te worden. Na de aanschaf kunt u de boom of struik nog maximaal 1 dag laten staan voordat u gaat aanplanten. Let hierbij wel op dat de wortels niet uitdrogen door wind of direct zonlicht. Het best kunt u de kluit afdekken met plastic en op een beschutte plaats neerzetten. Tijdens en na het aanplanten goed water geven.Hagen

Hoeveel uur zon betekent zon, halfschaduw of schaduw?

Schijnt de zon minder dan 3 uur in de zomer? Dan is er sprake van schaduw. Tussen de 3-5 uur betekent halfschaduw. Meer dan 5 uur zon in de zomer is een zonnige standplaats.

Hoeveel water hebben jonge planten nodig?

Het is belangrijk dat jonge planten en planten die net zijn aangeplant voldoende water krijgen. Geef daarom de eerste periode na aanplant ruim water. Zelfs bij regenachtig weer kan het het nog steeds noodzakelijk zijn om extra water te geven. Vaak blijft namelijk alleen de bovenste laag van de grond voldoende vochtig.

Hoe kan ik zien of mijn plant genoeg water krijgt?

Vaak laten planten hun blad vallen, of gaan ze slap hangen, als ze te weinig water krijgen. Een plant kan echter ook blad laten vallen, als deze te nat staat. Is de plant geplaatst in een pot, dan is het makkelijk om erachter te komen of deze te veel of te weinig water krijgt: staat er een laagje water in de pot, of is de potgrond erg verdroogd? In de volle grond is het handig om een kuiltje te graven naast de plant of boom, om te kijken of alleen de bovenste laag van de grond nat is, of dat ook de laag daaronder voldoende vochtig is.

Zitten er kaartjes of plantenlabels bij de planten?

U krijgt bij uw bestelling een plantensteker of -etiket met de volledige Latijnse naam van de plant. Bestelt u meerdere planten van één soort, dan krijgt u hierbij één label. Met de naam van de plant vindt u op onze site meer informatie over de standplaats, hoogte en bloeitijd. 

Moet ik planten direct na aankoop al snoeien?

Bij de kweker wordt uw plant tot het laatste moment verzorgd. Na aanplant zal de plant eerst energie steken in wortelen en daarna in groei en bloei. De meeste planten hoeft u in het eerste jaar niet te snoeien. Gaat het om haagplanten dan kunt u deze meteen na het aanplanten snoeien en/of dit tussen april en september (nogmaals) doen.

Wanneer kan ik de haag in de tuin zetten?

Hagen die gekweekt zijn in een pot kunnen het hele jaar door worden aangeplant. Hagen vanuit de volle grond kunnen in de periode van november tot april worden geplant, de struiken zijn dan in rust en dat is het juiste moment om ze te verplaatsen.

Wat is het verschil tussen een haagplant in pot, met kluit of alleen wortel?

Een boom of struik kan in een pot, met een kluit of met alleen wortels (wortelgoed) worden geleverd, dit is afhankelijk van de tijd van het jaar. Een boom of struik in een pot is in principe het hele jaar verkrijgbaar en in de periode van november tot april zijn er ook bomen en struiken verkrijgbaar met een kluit of alleen de wortel. Een boom of struik in een pot wordt met enige regelmaat overgepot in een grotere pot. Dit is arbeid intensief waardoor de aanschaf duurder is. Het voordeel is dat de boom of struik het hele jaar verkrijgbaar is. De boom of struik hoeft na aanschaf niet direct te worden geplant, als de boom of struik maar regelmatig water krijgt. Een boom of struik met kluit heeft in de grond gestaan en is uitgestoken met aarde eromheen. De kluit met aarde wordt ingepakt met bijvoorbeeld jute zodat alles bij elkaar blijft. Deze bomen en struiken met kluit zijn niet in de zomermaanden verkrijgbaar. In aanschaf zijn deze wat voordeliger dan de bomen en struiken in pot. Na de aanschaf kunt u de boom of struik nog maximaal 2 tot 3 dagen laten staan voordat u gaat aanplanten. Let hierbij wel op dat de kluit niet uitdroogt door wind of direct zonlicht. Het best kunt u de kluit afdekken met plastic en op een beschutte plaats neerzetten. Tijdens en na het aanplanten goed water geven. Een boom of struik als wortelgoed komt uit de grond heeft geen aarde om de wortels en is hierdoor wat kwetsbaarder maar ook weer voordeliger omdat ze niet overgepot hoeven te worden. Na de aanschaf kunt u de boom of struik nog maximaal 1 dag laten staan voordat u gaat aanplanten. Let hierbij wel op dat de wortels niet uitdrogen door wind of direct zonlicht. Het best kunt u de kluit afdekken met plastic en op een beschutte plaats neerzetten. Tijdens en na het aanplanten goed water geven.