Orientaals borderpakket schaduw

Plantenpakket voor 2,5m2
€ 59,50

Het borderpakket 'Oriëntaals schaduw' is een ideale mix van vaste planten die met prachtige warme en sfeervolle kleuren. Het pakket vraagt weinig onderhoud, in het voorjaar snoeit u eenmalig de vaste planten terug en verder kunt u het hele jaar genieten van een bloeiende border. De planten zijn geschikt voor een stuk grond met minder dan 3 uur zon in de zomer. De hoogte van de planten varieert tussen de 40cm en 150cm. De planten worden geleverd in potten van 9x9cm. Dit borderpakket is geschikt voor 2,5m2.

Bij aankoop van een borderpakket ontvangt u een plattegrond van het borderpakket zodat  u weet welke plant u waar kunt plaatsen. Tevens instructies over hoe u de planten in de grond moet aanplanten.

Het borderpakket met schaduwplanten Oriëntaals bestaat uit de volgende planten:

3 stuks - Tellima grandiflora 'Rubra' - Tellima is een wintergroene bodembedekkende plant. De bladeren zijn brons groen tot brons rood. De plant bloeit met onopvallende geelgroene geurende klokvormige bloemetjes. 

2 stuks - Actaea simplex 'Pink Spike', Zilverkaars een schaduwplant voor in de border of wilde tuin. Een mooi varenachtig blad, zeer donker roodbruin. Lange aaarvormige zachtroze bloemen.

2 stuks - Hakonechloa macra - Hakonechloa is een grassoort met dichte pollen en lang overhangend blad.

3 stuks - Euphorbia amygdaloides 'Purpurea' - Wolfsmelk heeft roodachtige stengels en in het tweede jaar groengele bloemen. Bladeren zijn donker olijfkleur en in de winter roodpurper.

3 stuks - Heuchera 'Caramel' - Purperklokje, waardevolle plant met mooie caramelkleurige bladeren. Hele bijzondere kleur.

3 stuks - Athyrium filix-femina 'Lady in Red'- Wijfjesvaren, gemakkelijke sierlijke varen voor een matig vochtige grond met frisgroen blad. Heeft gekleurde rode middennerven. Dit zorgt voor een mooi contrast.

1 stuks - Rodgersia pinnata 'Bronze Peacock' - Schout-bij-nacht is mooie bladplant met prachtige kleurschakeringen van donkergroen naar paarsbrons. De bloemen zijn donkerroze aan donkerrode stelen. De grond graag wat vochtig.

In verband met de beschikbaarheid van de geselecteerde planten kan het voorkomen dat wij een vergelijkbare plant leveren indien een bepaalde plant niet leverbaar is. 

  • Lang genieten van de bloemen
  • Staat graag in de schaduw
  • Ook voor in een pot op het terras
Uw bestelling binnen 8 dagen in huis
Vers van de kweker
Kwaliteit voor een goede prijs
Uitgebreid assortiment

Bij een bestelling boven de 400,- wordt uw bestelling gratis bezorgd

Bezorgkosten bij een bestelling onder 400,- | pakketpost 14,95 en thuis bezorgen 35,-

Vind soortgelijke planten of bomen in de volgende categorieën:

Deel via social media:

Meer informatie
Prijs€ 59,50
Min. hoogte40,00 cm
Max. hoogte150,00 cm
Latijnse naamPlantenpakket voor 2,5m2
BloeiperiodeApril, Mei, Juni, Juli, Augustus, September
BloemkleurWit, Roze, Geel, Groen, Geelgroen, Bruin, Brons
BladkleurRood, Groen, Purper, Paars - Purper, Bruin, Bont
StandplaatsSchaduw
WinterhardJa
WintergroenHalf