Orientaals borderpakket halfschaduw

Plantenpakket voor 2,5m2
€ 62,50

Het borderpakket 'Oriëntaals halfschaduw' is een ideale mix van vaste planten die met prachtige warme en sfeervolle kleuren. Het pakket vraagt weinig onderhoud, in het voorjaar snoeit u eenmalig de vaste planten terug en verder kunt u het hele jaar genieten van een bloeiende border. De planten zijn geschikt voor in de halfschaduw. Dit betekent dat deze strook grond ongeveer 3 tot 5 uur zon in de zomer krijgt. De hoogte van de planten varieert tussen de 40cm en 150cm. De planten worden geleverd in potten van 9x9cm. Dit borderpakket is geschikt voor 2,5m2.

Bij aankoop van een borderpakket ontvangt u een plattegrond van het borderpakket zodat  u weet welke plant u waar kunt plaatsen. Tevens instructies over hoe u de planten in de grond moet aanplanten.

Het borderpakket met halfschaduwplanten Oriëntaals bestaat uit de volgende planten:

3 stuks - Acaena magellanica, Stekelnootje. Een wintergroene bodembedekkende rotsplant uit nieuw-zeeland. Voor een droge standplaats. De sierwaarde zit in het blad. De vruchtpluizen na de bloei geven een mooie bruin tapijt. Deze plant heeft kleine langwerpige samengestelde bladeren, blauwgroen tot grijsgroen gekleurd en met een gezaagde bladrand. De kleur van de plant komt het best tot zijn recht in de volle zon. Goed winterhard, standplaats niet te nat.

2 stuks - Geum coccineum 'Borisii' - Nagelkruid bloeit met oranjerode bloemen. Prachtig blad en wintergroen. Bloeit lang.

3 stuks - Hakonechloa macra - Hakonechloa is een grassoort met dichte pollen en lang overhangend blad.

2 stuks - Euphorbia amygdaloides 'Purpurea' - Wolfsmelk heeft roodachtige stengels en in het tweede jaar groengele bloemen. Bladeren zijn donker olijfkleur en in de winter roodpurper.

3 stuks - Heuchera 'Caramel' - Purperklokje, waardevolle plant met mooie caramelkleurige bladeren. Hele bijzondere kleur.

3 stuks - Persicaria microcephala 'Red Dragon' is een witbloeiende bladverliezende duizendknoop. De plant loopt in het voorjaar uit met rode stelen met groen blad en purpere en zilvere vlekken. In de herfst verschijnen de bloemetjes en verkleurt het blad donkerrood. 

2 stuks - Heuchera 'Obsidian' - Purperklokje heeft zwart paarsachtige gekleurde bladeren, waardevolle plant met mooie bladeren.

In verband met de beschikbaarheid van de geselecteerde planten kan het voorkomen dat wij een vergelijkbare plant leveren indien een bepaalde plant niet leverbaar is. 

  • Lang genieten van de bloemen
  • Ook voor in een pot op het terras
  • Prachtige kleur
  • Halfschaduw

Bij een bestelling boven de 400,- wordt uw bestelling gratis bezorgd

Bezorgkosten bij een bestelling onder 400,- | pakketpost 14,95 en thuis bezorgen 35,-

Uw bestelling binnen 8 dagen in huis
Vers van de kweker
Kwaliteit voor een goede prijs
Uitgebreid assortiment

Vind soortgelijke planten of bomen in de volgende categorieën:

Deel via social media:

Meer informatie
Prijs€ 62,50
Min. hoogte20,00 cm
Max. hoogte70,00 cm
Latijnse naamPlantenpakket voor 2,5m2
BloeiperiodeApril, Mei, Juni, Juli, Augustus, September
BloemkleurWit, Roze, Rood, Oranje, Geel, Groen, Geelgroen, Bruin, Brons
BladkleurRood, Oranje, Groen, Purper, Paars - Purper, Bruin, Bont
StandplaatsHalfschaduw
WinterhardJa
WintergroenHalf